Снимка: Trafficnews.bgСериозен ръст на популацията на змии отчитат в Смолянско, като

...
Снимка: Trafficnews.bgСериозен ръст на популацията на змии отчитат в Смолянско, като
Коментари Харесай

Бум на змиите в Смолянско

Снимка: Trafficnews.bg

Сериозен растеж на популацията на змии регистрират в Смолянско, като съгласно експерти сходно нещо не е следено през последните 20 години, оповестява Trafficnews.bg. Необичайно доста влечуги се срещат от началото на тази пролет в региона на Смолян, както в самия град, по този начин и в селскостопански и горски терени. Това излиза наяве от данни на Дезинфекционната станция в Смолян и разкази на гъбари и туристи.

Заради множеството срещи със студенокръвните, хората все по-често търсят репеленти против влечуги. Змии са забелязвани на доста места в самите урбанизирани зони, сподели пред Дарик Оля Тотева - биолог и шеф на Дезинфекционната станция.

Повече от други години са змиите, на които може да се натъкне човек при разходка в гората, разяснява и планинският лидер Снежана Орлова. Тя е безапелационна, че туристите би трябвало да бъдат деликатни при излетите в планината, защото и в зоните край пешеходните направления се шмугват пепелянки и усойници.

Много повече змии и къртици, спрямо други лета, се срещат по ливадите и в региона на смолянското село Виево, оповестява кметът Венко Палчев. Местните поданици описват, че отровните влечуги се появяват в дворовете им и по улиците в самото село. Разпространението на змиите в региона е основно вследствие на множеството пустеещи аграрни земи, счита кметът.

За в този момент няма растеж на потърпевшите от змии в района, сочат данните на Центъра за незабавна здравна помощ. Според шефа на незабавните медици в Смолян доктор Велин Денев, случаите от ухапвания на змии не са повече от различен път. „ От началото на пролетта имаме единствено две повиквания в региона на Неделино, за ухапани от змии хора “, разяснява доктор Денев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР